środa, 27 kwietnia 2016

Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

Gulasz wołowy z czerwoną fasolą 


Składniki : 
  • 400-500g mięsa wołowego na gulasz, 
  • 1 cebula, 
  • 4 marchewki,
  •  1 łyżka mąki, 
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 
  • 2 liście laurowe, 
  • ziele angielskie (4kuleczki), 
  • bulion,( tak aby przykryło mięso )
  •  sól, pieprz, 
  • 1 puszka fasoli czerwonej w zalewie,
  • olej do smażenia.


Przygotowanie : 
 Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu  co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem przez 1 godzinę co jakiś czas mieszając. Dodaj odsączoną fasolę i duś 5-10 minut. Podawaj gorące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print