niedziela, 18 stycznia 2015

Domowa granola

Domowa granola


Składniki :
  • 1 1/2 szklanki płatków owsianych,
  • 1/2 szklanki orzechów nerkowca,
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich,
  • 4 łyżki siemię lnianego,
  • 1/2 szklanki migdałów,
  • 3 łyżki wiórek kokosowych,
  • 1/2 szklanka żurawiny,
  • 1/2 szklanki rodzynek,
  • 3 łyżki płynnego miodu,
  • 1/3 szklanki zielonej herbaty.
Przygotowanie :

Miód rozpuść w zielonej herbacie.  Do miski wsyp płatki owsiane, orzechy, siemię lniane, migdały i kokos. Wlej miód z herbatą i wymieszaj składniki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysyp bakalie. Rozłóż równomiernie. Włóż do nagrzanego piekarnika do 160 stopni. Piecz przez 10 minut następnie przemieszaj płatki i piecz kolejne 10 minut.  Wsyp rodzynki i żurawinę. Ostudź granolę. Przełóż do słoika.


6 komentarzy:

Print