piątek, 1 sierpnia 2014

Pasztet z kurczaka i wątróbki

Pasztet z kurczaka i wątróbki


Składniki :
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka,
  • 200-250g wątróbki drobiowej,
  • 2 cebule,
  • 2 jajka,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 2 małe marchewki,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • 4-5 łyżek otrąb owsianych.
Przygotowanie :

Do garnka włóż pokrojony filet z kurczaka. Dodaj marchew i cebulę. Zalej wodą i gotuj 10 minut. Dodaj wątróbkę i gotuj ponownie około 8-10 minut. Całość ostudź. Mięso i warzywa wyłóż do miski i zmiel. Do wywaru wsyp otręby. Odstaw na parę minut. Do zmielonego mięsa wsyp przyprawy. Wlej mleko, wywar i wbij jajko. Dokładnie wyrób masę. Masę przełóż do foremki. Następnie włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz przez 45-50 minut.

2 komentarze:

  1. Takie domowe pasztety są najlepsze ;)
    Zapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. taki pasztet musi być kremowy i pyszny:-)

    OdpowiedzUsuń

Print