czwartek, 30 stycznia 2014

Sałatka z kurczakiem i czerwonymi pomarańczami

Sałatka z kurczakiem 
i czerwonymi pomarańczami


Składniki : ( na 2 porcje )
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka,
  • mix sałat,
  • 2 małe pomarańcze czerwone,
  • orzechy pekan, 
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki,
  • sok z cytryny - 3 łyżki,
Przygotowanie :

Na suchej patelni upraż orzechy pekan. Posiekaj. Pomarańcze obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Mięso oczyść i natrzyj solą, pieprzem i papryką słodką. Usmaż z dwóch stron na patelni grillowej z olejem. Do kubeczka wlej oliwę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj składniki. Do miski wrzuć opłukaną sałatę.  Wrzuć pokrojonego fileta i pomarańcze.  Całość posyp orzechami i polej oliwą z sokiem z cytryny. Delikatnie połącz składniki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print