poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Koperty schabowe z serem i szynką

Koperty schabowe z serem i szynką

Kotleciki w pysznym wydaniu.
Proste do zrobienia a domownicy będą zajadać się ze smakiem.

Składniki :
  • 4 plastry schabu bez kości
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera zółtego
  • 1 jajko
  • 2 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka słodka
Przygotowanie :

Schab rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę.  Mięso natrzyj pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Na każdym płacie mięso połóż szynkę i ser. Złóż na pól. Mięso na początku obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.

2 komentarze:

Print