środa, 25 kwietnia 2012

Naleśniki kukurydziane z fetą i szpinakiem

Naleśniki kukurydziane z fetą i szpinakiem 



Składniki : Naleśniki: 1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/4 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki mleka, 2 jajka, 2 łyżki oleju, szczypta soli.
                  Nadzienie: 40 dag szpinaku świeżego (lub szpinak liście mrożony), 20 dag fety, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz.

Przygotowanie: Mąkę kukurydzianą i pszenną wsyp do miski. Dodaj mleko, jajka, olej i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj. Smaż naleśniki na patelni na średnim ogniu. Przygotuj farsz. 
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dodać rozdrobniony szpinak i dusić kilka minut. (Jeśli szpinak był świeży należy do wcześniej ugotować). Dodaj rozdrobioną fetę, wymieszaj.  Doprawić do smaku solą i pieprzem.


2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam takowych z mąki kukurydzianej, chetnie spróbuję:))

    OdpowiedzUsuń
  2. piękny kolor mają te naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń

Print